Tämän kakun tekeminen on minulle hyvin mieleistä, sillä kakku on yksi omista ehdottomista suosikeistani. Omiin tarpeisiin tätä olen tehnyt vain kerran, mutta moni muukin suklaan ystävä on tähän kakkuun ihastunut ikihyviksi. Tällä kertaa vaihdoin kakun pinnalle mansikat persikkaan ja ananakseen, koska tuoreita mansikoita ei kaupasta enään löydy. Uskoisin, että tämä herkku toimii näinkin.

Kakun pohjalla unelmakääretorttupohjasta leikattu ympyrä irtopohjavuoalla. Kostutin pohjaa aavistuksen maitokahvilla.

Täyte löytyy täältä, mutta koska tein täytteen tälläkin kertaa vähän suurempana, niin kirjoitan aineiden mittasuhteet ylös. Tähän kakkuun mascarponejuusto toimii loistavasti, aina sitä ei vain valitettavasti ole tarjolla. Tällä kertaa tein kakun näin...

Kolmen suklaan dajmjuustokakku:

2½-3prk floa vispiä

1-1½prk maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarponea, yleensä olen tehnyt mittasuhteella puolet ja puolet)

80g tummaa suklaata

80g maitosuklaata

6-7 liivatetta

tilkka vettä

1pss dajm rakeita

100g valkosuklaata rouheena

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma- ja maitosuklaa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa flora vispit vaahdoksi ja lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto ja/tai masarpone. Lisää vaahtoon sulatetut suklaat. Purista liivatteet kuiviksi ja loita ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos suklaavaahtoon kokoajan sekoittaen. Rouhi valkosuklaa ja kääntele se yhdessä dajm rakeiden kanssa suklaavaahdon joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle (irtopohjavuokaan, muovireunukset antavat tasaisen lopputuksen) ja tasoita pinta esim. lusikalla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintää pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarkoiluastialle/kakkupahville.

Koristeluun:

1tlk persikkaa (säilyke)

1tlk ananasta (säilyke)

½pss dajm rakeita

tummaa- ja valkosuklaata raidoitukseen

 

Tämä matkasi yhdessä Hello Kitty kuvan kanssa, pienen tytön syntymäpäiville. Aikaisemmin olen tehnyt tämän, tämän ja nämä kakun samalla ohjeella.