Tein viikonloppuna pienen tytön ristiäisiin kaksi kakkua. Tilaaja oli ihastunut tähän aikaisemmin tekemääni kakkuun, joten toiveena oli samanlainen. Tähän pienempään kakkuun toivottiin tytön kutsumanimeä ja toiseen isompaan kakkuun koko nimeä.

1248725932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana kolmen munan luotaisesti gluteeniton sokerikakkupohja. Tein kakun Semperin hienosta jauhoseoksesta (paketissa suklaamuffinssien kuvia) ja vuoan jauhotin Myllyn luontaisesti gluteenittomalla korppujauhoseoksella. Itse kakkupohja onnistui hyvin, ensimmäinen tekele vähän lässähti, mutta toinen oli jo oiva muotovalio. Korkea aika siis oli minunkin oppia tekemään gluteeniton kakkupohja. Kakun kostutukseen käytin sokerivettä.

Täytteenä oli toiveesta tuoreita mansikoita (vähän vajaa litra) ja rahkavaahtoa (3dl laktoositonta vispiä ja ½prk laktoositonta maitorahkaa). Mansikoiden pohjalle laitoin ohuen kerroksen mansikkahilloa ja päälle rahkavaahto laktoosittomista tuotteista.

Kakun pinnalla on mansikkakreemi (mansikkatomusokerista ja laktoosittomasta margariinista) ja vaaleanpunaiseksi värjätty sokerimassakiekko. Kakun pinnalla olevat kirjaimet on pursotettu pikeeristä ja suihkutettu helmiäisellä.

1248726009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pursotukset tehty laktoosittomasta vispistä ja vaahtoon laitoin vähän laktoositonta maitorahkaa. Vaahdosta tuli ihan jämäkkää, mutta paljon rakeisempaa ja keltaisempaa, kun flora vispistä, johon olen tottunut.

Koristeena muutama sokerimassasta tehty kukkanen. Kukat viimeistelty vaaleanpunaisella ja valkoisella helmiäisellä. Keskustana sokerihelmiä. Koska nimessä oli Helmi, laitoin sokerihelmiä myös kakun pinnalle.

Toinen ristäisiin matkannut kakku löytyy täältä.