Kuppikakkuja tehtiin yhdessä poikani kanssa hänen nimipäivilleen, tuossa viime kuun loppupuolella. Nämä on niin helppoja valmistaa, että lapsetkin voi ottaa mukaan puuhailuun, vaikka siinä onkin se haittapuoli, että suklaanapit häviää omituisesti parempiin suihin...

Muffinssien taikinapohjana käytin tätä ihanaa ja helppoa ohjetta. Tällä kertaa pienin muutoksin.

 

Vaniljaiset marianne-muffinssit

150g margariinia

1½dl sokeria

2 kananmunaa

3½dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1½dl soijapohjaista vaniljajogurttia

½dl vettä

1dl marianne crushia

Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jogurtti ja vesi keskenään. Lisää taikinaan vuoronperään jauhoja ja nestettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä Marianne crush. Laita taikina pakaste/pursotuspussiin. Laita isot muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja pursota taikinaa vuokiin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele jäähtyneenä.

Kuorrutus:

½prk maustamatonta tuorejuustoa

30g margariinia

mansikkatomusokeria

valkosuklaata sulatettuna

Valmista margariinista ja mansikkatomusokerista kreemi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Lisää tomusokeria tarvittaessa, että koostumuksesta tulee jämäkkä, mutta helposti levitettävä. Levitä kuorrutus valmiiden ja jäähtyneidein muffinssien pinnalle ja koriste. Tällä erää koristeena suklaaströsseleitä ja suklaanappeja.

Ja napin pinnalla selvä hurrikaani, ne jyrää!