On ollut tapana jo useana vuonna peräkkäin leipoa hiihtoloman kunniaksi pullaa, kuten mm. täällä. Vaikka minulla ei hiihtolomalla lomaa olekaan, niin päätin leipoa pullaa pitkästä aikaa. Yhdistelin omia suosikkejani, niin syntyi minusta maailman paras pulla. Ohjeeseen varioitu sekä tavallisia korvapuusteja, Metten ohjeen kanelipullia, että kristallipulliakin.

Maailman paras pulla

3,3dl flora vanillaa

1,7dl maitoa

1 kananmuna

1dl sokeria

vaniljatanko

1tl suolaa

2rkl kaardemummaa

2pss kuivahiivaa

14dl vehnäjauhoja

150g margariinia

Kuumenna flora vanilla ja maito. Lisää muna, suola, sokeri, kaardemumma ja vaniljatangon sisus. Sekoita. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhoja koko ajan taikinaa sekoittaen. Lisää margariini ja loput jauhot, vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Jätä taikina kohoamaan liinan alle esim. tiskialtaaseen, joka on töytetty kuumalla vedellä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Täyte:

150g margariinia

2dl fariinisokeria

3rkl kanelia

Sekoita pehmeän margariinin sekaan fariinisokeri ja kaneli. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle ja rullaa tiukasti. Leikkaa paloiksi ja paina halutessasi metallisiin vuokiin. Anna taas kohota liinan alla. Voitele munalla ja paista 225 asteessa. Kuorruta valmiit jäähtyneet pullat halutessasi tomusokeri-vesi kuorrutuksella.

Pullat oli herkullisia ja niitä vietiin sitten ystävillekin kahvipöytään.