Piparitaikina tehdään mieluiten joulun aikaan itse. Niin myös tänä vuonna. Tämän ohjeen paras kohta on siirapin kuumentaminen yhdessä mausteiden kanssa -koko kotiin tulvii ihana joulun tuoksu! Tein myös vaaleita pipareita ensimmäistä kertaa näiden seuraksi.
Piparkakkutaikina
200g margariinia
2dl sokeria
2dl ruokosiirappia
3tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl piparkakkumaustetta
2tl neilikkaa
2 kananmunaa
9-10dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Pehmennä margariini huoneenlämmössä. Sekoita sokerin kanssa. Lisää kattilaan siirappi ja kaikki mausteet, kuumenna lähes kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetken. Kaada margariini-voi seokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita. Lisää jauhot, joihin sekoitettu leivinjauhe ja/tai sooda, vähän kerralla ja alusta samalla taikinaa käsin. Tee taikinasta tiivis möntti ja kelmuta. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään ja leivo. Paista piparit 200 asteessa noin viiden minuutin ajan.
Itse tein ohjeen tällä kertaa puolikkaana ja siitäkin riitti leivottavaa ihan kivasti -reilut kolme pellillistä.
Valmiita pipareita vein työpaikalle ja niitä nautittiin myös kotona...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.