Rakas kummityttöni siskoineen täytti jo kaksi vuotta. Tänä vuonna minä sain kunnian tehdä kaksipäiväisille kekkereille sekä täyte- että voileipäkakut (voileipäkakut tulossa blogiin myöhemmin). Molempia meni kaksi. Kakuista haluttiin samanlaisia, mutta koristeet kuitenkin asettelin vähän eri tavalla kakkuihin, koska ne tuli tarjolle eri päivinä.

Pohjana viiden munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä toiveesta mansikka- ja vaniljamousset.

 

Mansikkamousse:

2dl flora vispiä

½prk maustamatonta tuorejuustoa

250g mansikkasurvosta

sokeria

tilkka vettä

3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta pakastetut mansikat kohmeisina tasaiseksi soseeksi. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Lisää sokeria makusi mukaan. Itse jätän mansikkamoussen aina hieman kirpeämmäksi tasapainottamaan vaniljamoussen makeutta. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet ohuna nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää viimeisenä mansikkasurvos ja sekoita tasaiseksi. Täytä.

 

Vaniljamousse:

1 prk flora vanillaa

2dl Keijun vaniljajogurttia

vaniljasokeria/bourbon vaniljaa

tilkka vettä

3 liivatetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi ja mittaa joukkoon vaniljajogurtti. Lisää seokseen vaniljasokeria/bourbon vaniljaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Täytä.



Kakun pinta mansikkatomusokerista tehtyä kreemiä. Reunoilla flora vispi. Koristeet valmista vaahtokarkkimassaa. Lisäksi koristeena vaaleanpunaista koristesokeria, suklaalastuja ja syötävää glitteriä. Tilaa kakkujen pinnalle piti jättää myös kynttilälle.

Muumi tehty piparimuotilla ja elintarvikevärillä maalattu vain silmiin vähän väriä.



Onnea Ilona ja Minea! Ihanat 2-vuotiaat pikkuneidit!