Tein entisen työkaverini isälle viikonloppuna täyte- ja voileipäkakut 85-vuotisjuhliin. Toiveena oli Kinkkuvoileipäkakku. Kinkuksi toivotiin jotain laadukasta ja kakusta vähälaktoosista. Toivottiin ettei kakku ole kova, joten tein voikkarin tällä erää vain paahtoleivästä -tummaa vuokaleipää on niin hankala kostuttaa juuri oikea määrä. Muutoin ei toiveita ollut, joten koristelutkin vedettiin vain hatusta...

Pohja:

1 iso pkt ruispaahtoleipää

Kostutus:

3½dl maitoa (hyla)

 

Täyte:

500g palvikinkkua

1prk italiansalaattia

1prk creme fraishea

½prk sinappikurkkusalaattia

1prk ruohosipuli tuorejuustoa

½prk maustamatonta tuorejuustoa

suolaa

pippuria

 

Kuorrutus:

1prk creme fraishea

1½prk maustamatonta tuorejuustoa

kuivattua ruohosipulia

aromisuolaa

pippuria

sitruunamehua

 

Koristeena:

Salanova salaatinlehtiä

tuoretta basilikaa

herneenversoja

tummia- ja vaaleita viinirypäleitä

miniluumutomaatteja

kuivattua ruohosipulia

Harmittaa vietävästi kun unohdin täytteestä sitruunamehun ja tuoreen basilikan, ne olisi kivasti raikastaneet kokonaisuutta. Kakku koottu paahtoleivistä, joka kerroksessa 2 riviä, rivissä 3 leipää, täytettä kahdessa välissä, leipää kolme kerrosta.

Juhliin matkannut täytekakku auringonkukilla, löytyy blogistani täältä.

Toivottavasti kakku maistui ja onnittelut sankarille!