Samoihin rippijuhliin lämminsavulohi voileipäkakun, superminttu-kakun ja kinkkuhyrrien kanssa, matkasi tämä kinkkuvoileipäkakku. Viitteitä koristeluun otin Ullalta ja Rouva V:ltä. Tästä tuli aika paljon simppelimpi ja ei niin kaunis...

 

1pkt ISO paahto monivilja

½pkt palokan perinneleipureiden täysjyvä ruisleipää

Kostutukseen: 2½-3dl vesi+KNORR fond du chef vegetable

 

Kinkkutäyte:

350g palvikinkkua

1prk (150g) Valion creme fraishea HYLA

1prk (200g) Arlan creme fraishea 18% INTO

1prk kermaviiliä HYLA

1dl kevyt majoneesia

1prk (200g) Valio Viola ruohosipuli tuorejuustoa HYLA

pippuria myllystä

1prk (200g) Atrian italiansalaattia

 

Juustotäyte:

½prk (75g) Valion creme fraishea HYLA

½dl  kevyt majoneesia

½ porkkana raastettuna

½dl juustoraastetta

pippuria myllystä

 

Täytin laittamalla ensin kahteen väliin kinkkutäytettä, sitten kerros juustotäytettä ja taas kaksi kerrosta kinkkutäytettä. Kakusta tuli aika massiivisen kokoinen, mutta se oli tarkoituskin. Samoilla määrillä voisi tehdä myös ison neliskanttisen voileipäkakun, mutta halusin massiivisemman suoraikaiteen muotoisen.

 

Kuorrutus:

1prk (200g) Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa HYLA

½prk (75g) Valio creme fraishea HYLA

1/4 prk bulgarian jogurtti sitruuna HYLA

2rkl kevyt majoneesia

pippuria myllystä

(½prk (100g) Valio Viola ruohosipuli tuorejuustoa  HYLA pursotettuna)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä kakun pinnalla tasaiseksi kerrokseksi. Pursotin vielä kakun alareunaan ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa.

Koristeena:

vehnäoras

herneenversoja

kinkkusiivuja

sitruunamelissan lehtiä