Olen kerran aikaisemminkin itse valmistanut tätä herkkua, silloin käytin Maku -lehdestä löytynyttä reseptiä. Nyt löysin Pannu kuumana -blogista vähän toisenlaisen ohjeen ja päätin vaihtelun vuoksi kokeilla sitä.

Lemon Curd

2 sitruunaa

2dl sokeria

2 kananmunaa

50g voita

 

Pese huolellisesti sitruunat, raasta kuori ja purista sitruunan mehu. Vaahdota vatkaimella kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Siirrä kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa vesi kiehuu hiljakseen) ja sekoita n. 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kulho hauteesta pois ja lisää siihen kuutioitu voi. Tahna on valmis ja säilyy viileässä n. 2 viikkoa.

Omat sitruunat oli aika isoja ja näin ollen mehua tuli aikalailla. Sain keitellä aikapaljon kauemmin, että seos paksuuntui ja siitä jäi edelleenkin jäähtymisen jälkeen aika löysähköä, mutta hyvää.

Valmistin tällä kertaa Lemon Curd moussea, täytekakun täytteeksi.