Tein ensimmäistä kertaa elämässäni kalavoileipäkakkua. Itse en juurikaan kalaa syö, siitä syystä, että muut perheessä siitä eivät pidä ja minä taasen en viitsi vain itselleni valmistaa. Netistä koitin vähän vinkkiä hakea, mutta eipä kai tämä kalatäyte muista niin paljon poikkea, niinpä laitoin vähän kaikkea sekaisin...
Tässä yhteydessä lämmin kiitos kalan savustaneelle herrasmiehelle, ilman sitä oltaisiin oltu pulassa :)
1pkt ISO paahto monivilja
½pkt palokan perinneleipureiden täysjyvä ruisleipää
Kostutukseen: 2½-3dl vesi+KNORR fond du chef vegetable
Kalatäyte:
600g perattua lämminsavulohta
1prk (150g) Valion creme fraishea HYLA
1prk (200g) Arlan creme fraishea 18% INTO
tuoretta tilliä
1prk kermaviiliä HYLA
1dl kevyt majoneesia
1prk (175g) bulgaria jogurtti sitruuna HYLA
1prk (200g) Valio Viola yrtti-pippuri tuorejuustoa HYLA
½prk (100g) Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa HYLA
1rkl sinappikurkkusalaattia
Juustotäyte:
½prk (75g) Valion creme fraishea HYLA
½dl kevyt majoneesia
½ porkkana raastettuna
½dl juustoraastetta
pippuria myllystä
Täytin laittamalla ensin kahteen väliin kalatäytettä, sitten kerros juustotäytettä ja taas kaksi kerrosta kalatäytettä. Kakusta tuli aika massiivisen kokoinen, mutta se oli tarkoituskin. Samoilla määrillä voisi tehdä myös ison neliskanttisen voileipäkakun, mutta halusin massiivisemman suoraikaiteen muotoisen.
Kuorrutus:
1prk (200g) Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa HYLA
½prk (75g) Valio creme fraishea HYLA
1/4 prk bulgarian jogurtti sitruuna HYLA
2rkl kevyt majoneesia
pippuria myllystä
(½prk (100g) Valio Viola ruohosipuli tuorejuustoa HYLA pursotettuna)
Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä kakun pinnalla tasaiseksi kerrokseksi. Pursotin vielä kakun alareunaan ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa.
Koristeena:
salaatinlehtiä
herneenversoja
tomaattiruusu
kurkkulehdet
sitruunalohkot
korppujauhoja
Tämä kakku matkasi rippijuhliin yhdessä Superminttu-kakun, kinkkuvoilepäkakun ja kinkkuhyrrien kanssa. Toivottavasti kakku maistui!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.