Ullan Elämä Makeaksi -blogista löysin ennen Äitienpäivää tämän jumalaisen kakun. Tein siitä hieman oman muunnelman, mutta pääosin samanlaisen. Lisäsin aromia, koska halusin kakkuun voimakkaan mintun maun. Ylläolevasta linkistä löydät alkuperäisen reseptin, alla oma muunnelmani. Tätä nautittiin Äitienpäivän kunniaksi vanhempieni luona kahvipöydässä.
Superminttu-kakku
Pohja:
250g minttudominoita
100g magariinia
Murskaa keksit ja sulata magariini. Lisää margariinisula keksiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Itse käytin halkaisijaltaan n.20cm irtopohjavuokaa.
Täyte:
1½prk flora vispiä
2/3prk maustamatonta tuorejuustoa
½dl sokeria
50g pandan minttutäytesuklaata
50g Pirkan minttusuklaakuulia
1tl piparminttuaromia
3rkl minttuviinaa
6 liivatelehteä
vihreää ja eukalyptuksen väristä elintarvikeväriä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaat. Kuumenna minttuviina kiehuvaksi, jotta alkoholi poistuu (itse tein tämän varulta pariin otteeseen) ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseokseen piparminttuaromi ja elintarvikevärit. Lisää vaahtoon liivateseos ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää sokeri ja suklaat. Sekoita kevyesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna tekeytyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Koristeena fazerin sinistä ja Pandan valkosuklaata isona rouheena, sekä kaapista löytynyt sinisävytteinen ruusu lehtineen -joka tuntui sopivan tähän kakkuun.
Lähikuvaa ruususta:
Kakku oli hyvää ja ehdottomasti teen tätä vielä uudestaankin!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.