Löysin Herkkuhovista aivan mielettömän herkullisen kuuloisen reseptin Täytetyt leivät. Koska blogissani on aika harvakseltaan suolaisia leivonnaisia, päätin tehdä näitä lauantaina pikkupurtavaksi. Resepti oli kyllä hyvä ja tosi helposti muunneltavissa omanlaiseksi. Täytteitä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy/mistä itse tykkää. Näitä tehdään meillä ehdottomasti vielä uudestaankin.
Herkkuhovin ohjeen tein puolitoistakertaisena ja leivistä tein suht mukeita ja isoja, tästä määrästä tuli n.18-20 täytettyä leipää. Täytettä laitoin enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Alla tekemäni versio ohjeesta.
Leipätaikina:
7½dl maitoa
3tl suolaa
3rkl sokeria
1½pss sunnuntain kuivahiivaa
n.12-15dl vehnäjauhoja
1dl öljyä
Valmista taikina ja kohota hyvin. Leivo taikinasta pitkulaisia sämpylöitä ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle kuoppa, voitele kananmunalla ja täytä. Lisää juustoraaste.
Täyte:
300g kinkkukuutoita
½ iso punainen paprika
pippuria myllystä
chilijauhetta
1prk Creme Bonjour Cuisine valkosipuli-yrtit
2dl mozzarella juustoraastetta
kananmunan valkuainen
Pilko paprika, sekoita täytteen aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa leipien kohoamisen ajan.
voiteluun: kananmunan keltuainen
pinnalle loput juustoraasteesta
Paista 200 asteessa kunnes leivät ovat kauniin ruskeita.
Herkkua oli!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.