Tein viime viikonloppuna nämä suklaakakut ja yksi vuoka jäi paketista yli. Päätin hyödyntää sen samantien. Koska kuivakakutkin on nähtävästi alkaneet minulla onnistua, tein tällä kertaa vähän raikkaamman kakun pääsiäisen kunniaksi.
Appelsiinikakku
5 kananmunaa
1dl sokeria
2dl tomusokeria
200g sulatettua margariinia
4dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1dl appelsiinimehua
1pss appelsiiniraetta/ 1 appelsiinin kuoriraaste
1tl appelsiiniaromia
30g valkosuklaarouhetta
2dl pähkinä-krokanttisekoitusta (wiener nougat crush)
Erottele keltuaiset ja valkuiset (säästä pieni määrä valkuaista eri astiaan, kuorrutetta varten). Mittaa sokerit astiaan ja lisää keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon sula margariini ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää appelsiinimehu ja rae/kuoriraaste. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan yhdessä crush sekoituksen kanssa. Lisää appelsiiniaromia oman maun mukaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää viimeisenä vaahdotetut valkuiset. Kaada vuokaan. Itse tein tästä taikinasta yhden suorakaiteen muotoisen 1l vuoan ja pienen rengasvuoallisen. Paista 175 asteessa n.45 minuuttia.
Kuorrute:
valkuaista
tomusokeria
appelsiinimehua
Koristeena:
appelsiinin makuista koristeraetta
sokerimassa kukkia, keltaista tomuväriä ja hopeakuula
Raikas ja pehmeä kakku tästä tuli. Koristelu vähän kallellaan pääsiäiseen :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.