Tämä kakku toivottiin pienen pojan syntymäpäiville aikuisille tarjottavaksi, yhdessä tämän Spidemankakun kanssa. Toiveena oli Cappuccino/Tiramisukakku. Koska en jälkimmäistä ole koskaan toteuttanut mentiin tutulla kaavalla ja tein cappuccinokakun.

Pohjana kolmen munan suklainen kakkupohja. Kostutettu maitokahvilla.

 

Cappuccinomousse

1prk flora vispiä

½prk maustamatonta tuorejuustoa

½prk bulgarian jogurttia

3rkl pikakahvijauhetta

sokeria

5 liivatelehteä

tilkka kahvia

60g tummaa suklaata rouhittuna

Vaahdota flora vispi. Lisää jogurtin sekaan maustamaton tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurttiseokseen kahvijauhe ja anna tekeytyä kylmässä. Rouhi suklaa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kahvilla maustettu jogurttiseos ja flora vispi, mausta sokerilla oman makusi mukaan. Kuumenna tilkka kahvia ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuna nauhana kokoajan sekoittaen. Käntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.

Kakun päällä suklaacanaghe jota vaahdotin aavistuksen verran. Levitetty kakun pinnalle lastalla. Kokonaisuutta raikastamassa kermavaahtopursotukset. Koristeena suklaakahvipapuja ja tummasta suklaata tehtyjä koristeita. Nimi ja ikä marsipaanista, viimeistelty suihkuttamalla pronssin värisellä kimallessuihkeella. Kakun pinalle heitelty macig sparkeseja.

Aikaisemmin olen tehnyt mm. tämän, tämän, tämän ja tämän suklaa-cappuccinokakun. Ja kakku valmiina lähtöön:

Onnea Janille ja toivottavasti syntymäpäiväsi olivat onnistuneet!