Entinen työparini pyysi minua tekemään syntymäpäiväjuhlien kunniaksi suklaisen kermakakun. Väliin haluttiin ehdottomasti suklaamoussea.
Pohjana kolmen munan sokerikakkupohja. Kostutukseen kaakaota.
Suklaamousse:
1½prk flora vispiä
½ rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
130g tummaa suklaata (osa rouheena)
100g fazerin sinistä
3 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto. Sulata suklaat mikrossa (säästä tummasta suklaasta osa). Lisää suklaat tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Liota liivatteet kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana suklaaseokseen. Rouhi loput tummasta suklaasta ja lisää täytteeseen varovasti käännellen.
Päällä flora vispi pursotukset,tehty erittäin kiireessä, joten jälki ei ole kaunein mahdollinen. Koristeena muutama suklaakiehkura ja sokerihelmi, sekä silikonimuotilla tehtyjä suklaakukkia sekä helmiäisiä.
Leppikset jäi kiireessä puuttumaan, mutta toivottavasti kakku maistui ilmankin!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.