Löysin Ei makeaa mahan täydeltä -blogista ihanan Bebe-leivoksien ohjeen ja pitkään on niitä on pitänyt tehdä. Joten innostuin viimeistään saamastani Sly5 tammikuun paketista, jossa oli limetahnaa. Nämä ovat ihka ensimmäiset Bebeni ikinä.

1232285138_IMG_3162.JPG

Tein ohjeen tuplana!

Pohjat

100g margariinia

2rkl sokeria

1 keltuainen

2dl jauhoja

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta palloja ja painele ne vuokien pohjalle (itse käytin tuollaisia ei kertakäyttöisiä tällä kertaa). Paista pohjia n. 15minuuttia 175 asteessa, kunnes ovat saaneet vähän väriä. Anna jäähtyä.

 

Täyte

1dl maitoa

1 keltuainen

1rkl perunajauhoja

2rkl sokeria

2tl vaniljasokeria

100g margariinia

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki ainekset kattilassa, paitsi voi ja vaniljasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Anna kiisselin jäähtyä ja mausta vaniljasokerilla. Vaahdota margariini ja lisää kiisseli pienissä erissä koko ajan sekoittaen.

Sivele pohjien päälle ohut kerros limetahnaa ja sitten vaniljatäyte.

 

Kuorrutus

2dl tomusokeria

1 valkuainen

(elintarvikeväriä)

nonparelleja/strösseleitä/koristerakeita

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Itse käytin tähän mansikkatomusokeria, joten tarvetta elintarvikevärin käyttöön ei ollut. Koristele leivokset kuorrutteella, jonka saa helpoiten levitettyä lusikan nurjalla puolella. Viimeistele erilaisilla koristeilla.

Tein puolet pyöreään vuokaan puolet (tein kaksinkertaisen määrän kaikkea).

1232285215_IMG_3174.JPG

Pyöreä versio matkaa tänään mukanani kummitytön syntymäpäiville. Pienet leivokset ovat nimipäiväni kunniaksi kahvipöytään huomenna.

Limetahna kyllä kivasti raikastaa kokonaisuutta, kun muutenhan nämä ovat melkoisen makeita ja rasvaisia, joten oli kyllä mielestäni parempi valinta kuin mansikkahillo.