Sain viikonlopuksi pyynnön tehdä Sacherkakun ja kaksi satsia suklaaleivoksia, toiset mansikka ja toisen minttuversiona. Ohjeena käytin tätä ihanaa Kinuskikissan reseptiä, johon olen kyllä ihastunut täysin. Pohjat tein taas kuudella munalla, eli vähän ohjetta suurentaen.
Pohjan ohje molemmissa sama. Rasvaa olen hieman ohjeesta vähentänyt. Tämän tein siis kahteen kertaan.
Pohja:
130g tummaa suklaata
200g margariinia
6 kananmunaa
2½dl sokeria
1½dl kaakaojauhetta
2½dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
½tl suolaa
Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan. Kypsennä 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä.
Mansikkatäyte:
150g margariinia
5dl mansikkatomusokeria
Minttutäyte:
150g margariinia
5dl tomusokeria
1tl piparminttuaromia
sinistä elintarvikeväriä
Päällä:
2 levyä fazerin sinistä (kumpaankin yksi)
150g margariinia
Koristeluun valkosuklaata, nonparelleja ja sokerikuulia.
Nämä leivokset unohdin kostuttaa, kuten alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu. Toivottavasti eivät olleet liian kuvia...
tiistai, 28. lokakuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.