Löysin Jack Bauerin blogista aivan mahdottoman herkullisen reseptin, jota oli pakko päästä kokeilemaan samantien. Ohje on kopioitu täältä, muutoksena käytin susujen tilalla pussin pätkis mini biteseja. Laitan ohjeen myös alle, suluissa omat pienet muutokset.
Pohja:
275 g Digestive-keksejä jauhettuna (laitoin hieman vähemmän)
125 g voita sulatettuna
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Painele halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperia (tein suoraan kertakäyttöiseen foliovuokaan, joten vtoitelin vain vuokaa vähän). Laita jääkaappiin.
Suklaakerros:
125 g voita
125 g maitosuklaata
5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
(1 tl vanilja-aromia)
250 g susupaloja, noin sentin palasiksi leikattuna (laitoin 140g pätkis paloja)
Sekoita jauhot ja kaakao kulhossa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, laita seos jäähtymään. Vaahdota muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa 15 min, anna jäähtyä. Asettele suklaapalat päälle.
Tuorejuustokerros:
200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1 valkuainen
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää muna ja valkuainen. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada susupalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään kiinteytymään.
Kuorrutus:
200 g hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)
Sulata levitettä mikrossa sen verran, että se on helposti levittyvää. Levitä ohut kerros kakun pinnalle, veistä tai lastaa apuna käyttäen.
Koristeluun:
Mantelilastuja
Tämän kakun tein kokeeksi vanhemmilleni. Kakku oli yllä todella makeaa. Kauppansa se silti teki ja oli kyllä suklainen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.