Juhlimme viikonloppuna hyvän ystäväni 30-vuotissynttäreitä vanhan työporukan kesken. Syötiin, saunottiin, pelattiin, juotiin ja juteltiin. Oli ihanaa! Minä olin luvannut tuoda makeat tarjottavat, joten päätin tehdä kaksi vaihtoehtoa. Ja koska viikonlopulle oli ristiäiskakun teko, luovuin täytekakusta ja tein makeaa piirakkaa.

1886037.jpg

Tein ohjeesta halkaisijaltaan kaksi 22,5cm piirakkaa.
Ohjeesta tulee pellillen piirakkaa tai kaksi pienempää piirakkaa. Puolittamalla ohjeen saa yhden pienemmän.

Porkkanapiirakka

4 kananmunaa
3dl sokeria
150g sulatettua voita/margariinia
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4tl kanelia
4 raastettua porkkanaa

Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2dl tomusokeria
½ sitruunan mehu
½ sitruunan raastettu kuori

Koristeluun:
Hasselpähkinärouhetta/mantelilastuja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Lisää jauho-porkkanraasteseos munasokerivaahtoon vuorotellen sulatetun margariinin kanssa. Kaada taikina voideltuun vuokaan tai leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa n.15-20min.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle Ripottele pinnalle hasselpähkinä- tai mantelirouhetta. Säilytä viileässä.

1886042.jpg

Laitoin sitruunaa aika reippaasti, jotta päällisestä tuli kirpsakas. Oli kyllä hyvää ja en kyllä muista milloin viimeksi olisin tehnyt porkkanapiirakkaa. Toinen piirakoista meni juhliin ja toinen jäi meille kotiin herkuteltavaksi :)