Lauantaina sain vihdoin ja viimein aikaiseksi tehdä Banoffee -torttua. Sovelsin hieman tätä Ullan ohjetta, sillä piti tehdä vähän isompana versiona.

1647637.jpg

Pohja:
1pkt (300g) maitosuklaa digestivejä
1/2pkt (200g) tavallisia digestivejä
150g margariinia

Täyte:
2prk (379g) kondensoitua maitoa
3 isoa banaania
1prk flora vispiä
vaniljakreemijauhetta
vaniljasokeria

Koristeluun:
kaakaojauhetta
banaania

Murusta keksit ja sekoita ne margariinin kanssa. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoilla. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Keitä kondensoitua maitoa purkeissa kolmisen tuntia. Avaa purkit varovasti ja kaada pohjan päälle. Laita viilentymään jääkaappiin. Paloittele kinuskin päälle kolme isoa banaania. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla, sekä vaniljakreemillä. Levitä flora vispi banaanien päälle.

Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja koristele banaaniviipaleilla.

1647646.jpg

Kiireen takia, en ehtinyt keittää kondensoitua maitoa yhtä kauan kun olisi pitänyt, joten se jäi vähän löysäksi. Leikatessa se valui väleistä, mutta kyllä tuota syötyä silti tuli. Hyvin makeaa oli. Lisäsin päälle vielä tuoretta ananasta, joka kivasti raikasti kokonaisuutta.