Tämä ohje löytyy Santa Marian -reseptivihkosesta, lisäksi olen nähnyt sen lukuisissa blogeissa. Siitä se idea sitten syntyi, että tuota on pakko saada. Kyseistä juomajauhetta tosin sain metsästää lukuisista kaupoista ennenkun tärppäsi.

Tämä on jotenkin niin keväisen näköinen ja raikas maultaan!

1524994.jpg

Suluissa omat pienet muunnokseni.

Pohja:
n.10kpl digestivejä murustettuna (käytin 20kpl kaurakeksejä)
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Murusta keksit esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla hakaten tai monitoimikoneen leikkurinterällä. Sulata rasva, sekoita nämä keskenään ja taputtele leivinpaperirinkulalla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka halkaisija on noin 22-24 cm.

1524991.jpg

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g  tuorejuuston
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta
vajaa 3 dl tomusokeria
1-2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna vesi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna jäätyä pakkasessan.4tuntia.

1524998.jpg

Ota n.30min ennen tarjoilua kakku sulamaan ja koristele mieleisesi hedelmillä (käytin limeä, kiwiä, tuoreita mansikoita ja carambolaa).

1525002.jpg

Tätä teen kyllä takulla toistekin! Voisi olla ihanaa kesäisiin juhliin tai bileisiin.